Fiscul a vândut o stradă din Braşov unei persoane. Primăria ia în calcul exproprierea

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 februarie 2022 237 afişări

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov a vândut prin licitaţie un teren pe care se află o stradă din Braşov. Primăria susţine că a informat fiscul despre acest lucru care poate provoca probleme locuitorilor şi anunţă că ia în calcul mai multe soluţii, inclusiv exproprierea.

Fiscul a vândut o stradă din Braşov unei persoane. Primăria ia în calcul exproprierea

Reprezentanţii Primăriei Braşov au redactat un comunicat de presă prin care explică faptul că au informat Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov înainte de organizarea licitaţiei.

„Municipalitatea a informat încă din 2020 Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) cu privire la faptul că terenul scos la licitaţie are destinaţia de drum şi că este interesată de achiziţia acestuia... Municipalitatea a informat DGRFP-ul cu privire la acest aspect, cât şi la faptul că înstrăinarea acelui teren către altcineva decât autoritatea publică locală poate crea o problemă de acces cetăţenilor din zonă”, scrie în informarea Primăriei.

Licitaţia a avut loc în decembrie 2021, iar strada a fost cumpărată de o persoană fizică. În prezent, Primăria ia în calcul mai multe soluţii pentru a intra în posesia străzii.

„Municipalitatea va continua procedurile pentru trecerea în domeniul public a acestui tronson de stradă, prin discuţii cu noul proprietar, pentru a afla care sunt pretenţiile acestuia. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică, la valoarea rezultată din evaluarea pe care municipalitatea o are pentru terenul respectiv, care reprezintă 20% din valoarea terenului pe care îl deserveşte drumul, procentul fiind valabil şi în Ghidului notarilor publici din 2022”, anunţă reprezentanţii municipalităţii braşovene.

Primăria susţine că a făcut mai multe demersuri pentru a intra în posesia terenului şi că a încercat să modernizeze tronsonul de drum, pentru a reduce poluarea din zonă.

„Cu toate acestea, DGRFP a luat decizia de a continua procedura de valorificare - în condiţiile în care valoarea terenului scos la licitaţie era dublă faţă de prevederile ghidului valabile în 2021 - şi de a înstrăina acel teren către un terţ”, este concluzia celor de la Primăria Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fisc,
stradă,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.