Fiscul a încasat în şase luni 8 mil. euro de la evazioniştii care vor să-şi reducă pedepsele

Autor: Ovidiu Tempea Postat la 07 martie 2013 22 afişări

ANAF a încasat în şase luni peste 34 mil. lei (8 mil. euro) de la evazioniştii care au plătit din prejudiciu pentru a beneficia de pedepse mai mici. Ce

ANAF a încasat în şase luni peste 34 mil. lei (8 mil. euro) de la evazioniştii care au plătit din prejudiciu pentru a beneficia de pedepse mai mici. Cea mai mare sumă a fost încasată chiar la începutul acestui an, de la o firmă din Bucureşti care a achitat 22 mil. lei (5 mil. euro) înainte ca Parchetul să decidă începerea urmăririi penale. Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale prevede că în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fiscul,
evazionişti
/actualitate/fiscul-a-incasat-in-sase-luni-8-mil-euro-de-la-evazionistii-care-vor-sa-si-reduca-pedepsele-10652109
10652109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.