Firea: MS să propună Guvernului majorarea alocaţiei de hrană pentru pacienţii din spitale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 aprilie 2021 34 afişări

Alocaţia de hrană pentru pacienţi este insuficientă, doar 10 lei pentru cele trei mese zilnice, iar Ministerului Sănătăţii îi revine obligaţia de a propune Guvernului, urgent, majorarea acesteia, afirmă prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Firea: MS să propună Guvernului majorarea alocaţiei de hrană pentru pacienţii din spitale

“Azi este Ziua Internaţională a Sănătăţii. Adresez o interpelare premierului şi ministrului Sănătăţii, referitoare la alocaţia de hrană pentru pacienţi, total insuficientă. Indiferent de specializarea lor, fie că sunt medicii ATI, pneumologi, nutriţionişti, doctorii susţin că o alimentaţie de calitate este esenţială în vindecarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Una dintre concluziile unui studiu publicat de prestigioasa revistă The Lancet este că pacienţii trebuie să aibă puterea să depăşească faza acută a bolii dar în acelaşi timp să fie pregătiţi pentru posibilele sechele din perioada de refacere de după boală. În ambele faze, nutriţia este de o importanţă capitală, esenţială”, transmite Gabriela Firea.

Ea precizează că şase mese pe zi, multe proteine, hidratare este reţeta pe care ar trebui să o urmeze bolnavii de COVID - 19.

„Şi nu doar ei, ci toţi bolnavii. Pacienţii din spitalele din România nu pot urma însă aceste recomandări, din motive financiare. Situaţia în spitalele din România este neschimbată din 2018, an în care a fost majorată ultima oară alocaţia de hrană pentru bolnavii internaţi. Aşa cum a afirmat şi Managerul Institutului <Marius Nasta>, dr. Beatrice Mahler, acum câteva zile, un pacient bolnav de COVID - 19 are alocat pentru cele 3 mese, 10 lei/zi. O suma insuficientă pentru nevoile reale ale oricărui pacient! Este obligatoriu ca pacienţii din spitalele din România să beneficieze de o nutriţie care să îi sprijine în lupta cu boala, indiferent cum se numeşte aceasta. (...) Consider că revine Ministerului Sănătăţii obligaţia de a propune Guvernului, urgent, majorarea nivelului alocaţiei de hrană pentru toţi pacienţii internaţi în spitalele din România”, conchide Firea.

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
alocaţie hrană,
pacienţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.