Firea: interzicerea cumulului pensie-salariu trebuie aplicată celor care abuzează de sistem

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 februarie 2022 820 afişări

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine că interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată doar celor care abuzează de sistem. PSD nu poate accepta o astfel de sancţiune aplicată celor care au contribuit la pensie şi vor să îşi continue activitatea, precizează Firea.

Firea: interzicerea cumulului pensie-salariu trebuie aplicată celor care abuzează de sistem

Interdicţia trebuie să fie aplicată în cazul persoanelor care se pensionează anticipat, au pensie specială şi continuă să lucreze la stat, a spus Firea

„Interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat şi continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială. În calitate de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse resping total această propunere”, a explicat ministrul Familiei, pe Facebook.

Gabriela Firea i-a oferit drept exemplu pe asistenţii maternali.

„Avem sute de asistenţi maternali în ţară care acum cumulează pensia cu salariul. Dacă trece acest proiect şi asistenţii maternali vor alege pensia în locul salariului cine va avea grijă de acei copii, îi scoatem din familii şi-i aducem înapoi în centre?”, a adăugat ministrul Firea.

PSD nu susţine nici propunerea privind creşterea vârstei de pensionare.

„O spun rāspicat: nu acceptăm sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt. Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligaţia de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care îşi doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva. PSD nu poate accepta o astfel de sancţiune aplicată celor care au contribuit la pensie şi vor să îşi continue activitatea”, a precizat Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabriela firea,
cumul,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.