Firea îi atrage atenţia lui Orban: „Cine ar trebui să se ascundă în munţi? Luna de miere guvernamentală trece”

Autor: Departamentul Social Postat la 19 noiembrie 2019 59 afişări

Primarul general Gabriela Firea îi atrage atenţia premierului Ludovic Orban că „luna de miere guvernamentală trece” şi ar fi bine să fie mai atent la modul de exprimare. Reacţia, după ce Orban a spus că social-democraţii ar trebui „să se ascundă în munţi”.

Primarul general Gabriela Firea a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, o reacţie după ce premierul Ludovic Orban a spus că social-democraţii ar trebui să se asundă în munţi.

„Bărbat de stat, cică! Şi democrat, pe deasupra! Aşadar, dl. Orban ar vrea ca pesediştii să se ascundă în munţi, probabil de frica celor din PNL, care au fost nu demult îndemnaţi de acelaşi personaj să le dea cu bâtele în cap. Pe unde-i prind! Ce tot atâtea salarii şi pensii mărite!? Ce tot atâta bunăstare!? Să vina austeritarea PNL-istă! Şi de ce să ne ascundem? Pentru aşa-zisul “dezastru” lăsat în economia ţării. Dar despre ce dezastru vorbim, mai precis? Să lăsam cifrele să vorbească. La instalarea domnului Iohannis la Cotroceni, PIB-ul României era de 150 miliarde de euro, salariul mediu 1.750 lei (400 de euro), salariul minim era de 678 lei net (155 de euro), iar cursul de schimb 4,42 lei pentru un euro. La finalul guvernării PSD, în 2019, cu forţa, şi de dragul punctelor în campania electorală prezidenţială actuală, PIB-ul a crescut la 217 miliarde euro, salariul mediu net este 3.100 lei (650 euro), cel minim de 1.286 lei (270 euro), iar cursul de schimb al euro - 4,75 lei. Aşa ceva nu poate fi iertat! Cum vine asta ca un guvern să crească nivelul de trai al românilor? Inadmisibil!”, a scris Gabriela Firea.

Aceasta îl ironizează şi pe ministrul Finanţelor, Vasile Cîţu, spânând că acesta „a fost scos la înaintare (...) să rostească minciuni, pardon <metafore>, despre jalea din visteria ţării, în timp ce toţi ceilalţi exponenţi ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD”.

Firea îl întreabă, astfel, pe Ludovic Orban, „cine trebuie să se ascundă în munţi”:

„Cine trebuie să se ascundă, de fapt, în munţi, dle Orban? Şi cine are motive chiar să nu mai coboare de acolo, la finalul guvernării mediocre care a început? Mai multă atenţie la exprimare nu ar strica. Nu de alta, dar luna de miere guvernamentală trece. Trece repede! E normal, nu?”, mai scrie Firea pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban l-a ironizat, luni, pe fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, care l-a invitat la o dezbatere pe actualul ministru, Ion Ştefan, apreciind că „băieţii ăştia ar trebui să se ascundă în munţi”. „Nu ne convoacă pe noi PSD” la dezbateri, a mai opinat Orban.

„Băieţii ăştia nu au înţeles că nu mai sunt la putere. Băieţii ăştia ar trebui să se ascundă prin munţi şi să îşi facă mea-culpa după nenorocirile pe care le-au făcut cât au fost la guvernare. Ca atare, îi îndemn să mai lase cetăţeni români cu toate minciunile lor gogonate şi cu gesturile lor care trădează un tupeu, o obrăznicie şi o nesimţire fără margini”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FIREA,
ORBAN,
GUVERN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.