Firea: Aproape 40 la sută dintre copiii României sunt în situaţii dificile de sărăcie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 februarie 2023 28 afişări

Pornim cu o realitate dură, în care avem în continuare în România un număr uriaş de copii aflaţi în situaţii dificile de sărăcie sau excluziune socială, aproape 40 la sută dintre copiii României, afirmă ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Firea: Aproape 40 la sută dintre copiii României sunt în situaţii dificile de sărăcie

„Am avut o întâlnire extrem de productivă cu doamna Katarina Ivankovic-Knezevic, director în cadrul Comisiei Europene. Am discutat foarte aplicat despre Planul de Acţiune privind implementarea Garanţiei pentru copii, un document de o importanţă majoră pentru România, care avem toată încrederea că va fi în Guvern luna aceasta. După cum ştiţi, în calitate de Ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse sunt coordonatorul naţional al programului Garanţia pentru Copii. În luna octombrie a anului trecut am trimis, spre consultare, Comisiei Europene, draftul Planului de Acţiune, pe care l-am discutat acum în detaliu alături de doamna Katarina Ivankovic-Knezevic”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că documentul reprezintă angajamentul autorităţilor din România, pentru identificarea de soluţii şi punerea lor în practică, în scopul prevenirii şi combaterii excluziunii sociale şi garantării accesului copiilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate la o serie de servicii esenţiale: educaţie timpurie, sănătate, condiţii de locuire decente, alimentaţie adecvată.

„Va fi un efort comun, atât al nostru, al Guvernului, cât şi al autorităţilor locale, pentru ca măsurile pe care le propunem şi resursele pe care le alocăm să ajungă ţinţit, exact în acele comunităţi în care este cea mai mare mare nevoie. Pornim cu o realitate dură, în care avem în continuare în România un număr uriaş de copii aflaţi în situaţii dificile de sărăcie sau excluziune socială, aproape 40 la sută dintre copiii României. Ne luăm agajamentul că măsurile propuse în Garanţia pentru copii, corelate cu cele pe care a fost construită Strategia Naţională pentru copiii 2023-2027 vor face diferenţa pentru toţi aceşti copii.(...) Concret, prin implementarea Planului de Acţiune, până în anul 2030, urmărim scăderea semnificativă a numărului de copii afectaţi de sărăcie şi excluziune socială, contribuind astfel la obiectivul asumat la nivelul UE de scădere cu 5 milioane a numărului de copii afectaţi de acest fenomen multidimensional”, încheie Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
copii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.