Fini sunt! Până să găsiţi angajaţi noi mai bine să-i ţineţi pe cei pe care îi aveţi

Postat la 06 iulie 2021 2424 afişări

Revenirea mai rapidă a economiei a adus în România şi o creştere neaşteptată a nevoii de noi oameni, de noi angajaţi.

Fini sunt! Până să găsiţi angajaţi noi mai bine să-i ţineţi pe cei pe care îi aveţi

Revenirea mai rapidă a economiei a adus în România şi o creştere neaşteptată a nevoii de noi oameni, de noi angajaţi. Dar de unde să ia firmele noi oameni când oferta nu este atât de bogată, când nu mai există cozi la uşa companiilor cu oameni care vor să se angajeze.

Piaţa muncii este extrem de tensionată. Presiunea pe creşterea salariilor a revenit la nivelul din 2019, chiar cu o forţă mai mare. Nici bine nu am ieşit din criză că au reapărut fluctuaţiile mari de personal, coşmarul companiilor. Deşi au de lucru, deşi au proiecte, sunt companii care nu mai găsesc oameni cu care să lucreze. Nici nu mai vorbim de competenţe.

Pentru că au un brand internaţional, pentru că au politici clare de HR, pentru că şi-au ţinut angajaţii în criză fără să le taie salariile sau să-i dea afară, multinaţionalele reuşesc să facă faţă mai bine tensiunilor de pe piaţa muncii.

Citeşte continuarea pe alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
gasire,
oameni,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.