Financial Times: Mişcarea „Vestelor Galbene”, protestul angajaţilor ignoraţi de liderii Franţei

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 decembrie 2018 76 afişări

Mişcarea "Vestelor Galbene", care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională şi afectează perspectivele Administraţiei de la Paris, condusă de preşedintele Emmanuel Macron, comentează Financial Times.

"Ceea ce a început acum două luni ca o campanie online împotriva majorării preţurilor la carburanţi s-a transformat într-o mişcare socială naţională contra taxelor mari, erodării standardelor de trai, a elitei sociale care îşi urmăreşte propriile interese şi a unui preşedinte considerat arogant şi desprins de realitate. O sursă de îngrijorare pentru Emmanuel Macron este faptul că sondaje realizate de institutele Elabe şi Harris Interactive sugerează că şapte din 10 alegători susţin protestele", scriu editorialiştii Harriet Agnew şi Ben Hall într-un articol publicat în cotidianul Financial Times sub titlul "«Priviţi-mă, exist»: Protestatarii francezi îi transmit un mesaj lui Macron / Demonstraţiile împotriva accizei la carburanţi organizate de mişcarea Vestelor Galbene au devenit un spaţiu de adunare pentru numărul mare de angajaţi nemulţumiţi".

După două săptămâni în care au fost blocate şosele, sâmbăta trecută, la Paris, protestele au devenit cele mai violente din ultimii 50 de ani. Franţa a fost şocată de imaginile care au surprins protetatari cu cagule îm confruntări cu forţele de ordine. Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
PROTESTE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.