Filozoful Mihai Şora a murit astăzi, la 106 ani. Mesaj emoţionant al soţiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 25 februarie 2023 367 afişări

Filozoful Mihai Şora a murit astăzi, la 106 ani. Mesaj emoţionant al soţiei

Filozoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe reţelele de socializare.

Decesul cunoscutului filosof şi eseist român a fost anunţat chiar pe pagina sa de Facebook.

„Mihai Şora, 7 noiembrie 1916-25 februarie 2023. Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi, credinţa, nădejdea şi dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Şi niciodată nu-ţi voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe şinele destinului meu şi m-ai legat ireversibil şi armonios de al tău, cu o graţie de care numai tu erai capabil şi pe care nu mulţi pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Încă nu ştiu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veşnic – nu numai în Rai, unde, negreşit, tu vei sta, ci şi pe punctul acesta albastru, boţul de apă şi humă care pluteşte în spaţiu şi pe care opt miliarde de alte făpturi omeneşti – dar niciuna ca tine – convieţuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori îşi sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule. Aziul”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a filozofului.

Mihai Şora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 în satul Ianova din judeţul Timiş. El a fost căsătorit de două ori şi are trei copii din prima căsătorie. În 2014, la vârsta de 98 de ani, s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc-Şora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai şora,
deces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.