Filmele sunt la un pas de realitatea virtuală. Disney investeşte 65 milioane de dolari în această direcţie

Postat la 23 septembrie 2015 124 afişări

Filmele sunt la un pas de realitatea virtuală. Disney investeşte 65 milioane de dolari în această direcţie

Jaunt, un start-up din California care face camere video ce filmează la 360 de grade, a primit din partea Walt Disney Company 65 milioane de dolari, informează Cnet.

Jaunt, care produce echipamente dar şi software pentru realitatea virtuală, a strâns în total fonduri de 100 milioane de dolari de când a fost înfiinţată, în urmă cu doi ani.

Ambiţia celor de la Jaunt este să schimbe modul în care lumea urmăreşte filme, dorind ca acestea să treacă în tărâmul realităţii virtuale.

Jaunt nu este singura companie din domeniul realităţii augumentate-virtuale care să primească o investiţie serioasă. Conform CB Insights, firmă de cercetare, start-up-urile din acest domeniu au primit nu mai puţin de 1 miliard de dolari de la începutul anului. De asemenea, Magic Leap, companie care activează tot în domeniul realităţii virtuale, a primit 592 milioane de dolari de la investitori, printre care se numără şi Google.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, susţine acest trend cheltuind  2 miliarde de dolari pe realitatea virtuală, prin achiziţia Oculus Rift, kitul ce se va pune în vânzare la începutul anului viitor.

Sony şi HTC sunt alte două companii interesate, fiecare va comercializa un kit de realitate virtuală în următorii ani, Sony Playstation VR, respectiv HTC Vive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virtual,
disney,
filme,
investitie,
primire,
companie,
htc,
sony,
video
/actualitate/filmele-sunt-la-un-pas-de-realitatea-virtuala-disney-investeste-65-milioane-de-dolari-in-aceasta-directie-14737140
14737140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.