Filmarea de pe Facebook care i-a adus unei societăţi timişorene o amendă de 50.000 de lei

Postat la 13 septembrie 2018 274 afişări

O societate din Timişoara a fost amendată cu zeci de mii de lei pentru că a încălcat legea mediului. Făptaşii au fost prinşi după ce, pe Facebook, a apărut o postare în care se vede cum o vidanjă deversează ape uzate direct pe câmp.

Filmarea de pe Facebook care i-a adus unei societăţi timişorene o amendă de 50.000 de lei

Filmarea a fost realizată în zona CET Sud, la ieşire din Timişoara. După ce au văzut imaginile, inspectorii de mediu au identificat făptaşii. Nu a fost greu, din moment ce în filmare se vede şi numărul de înmatriculare al maşinii.

”Urmare a postărilor apărute pe unele reţele de socializare, ce conţin un material video în care o vidanjă descarcă necontrolat ape uzate, comisarii GNM din cadrul Comisariatului Judeţean Timiş s-au autosesizat şi au deschis o anchetă. Întrucât proprietarul vidanjei a fost identificat după numărul de înmatriculare al acesteia, imediat, s-a dispus un control la sediul societăţii ce deţine aceasta autoutilitară.

În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în staţia de epurare a Municipiului Timişoara, cu asigurarea trasabilităţii şi dovada îndeplinirii condiţiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanţilor societăţii – în căminele existente de-a lungul reţelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale şi actelor de reglementare/avizelor deţinute pentru desfăşurarea activităţii din punct de vedere al protecţiei mediului”, au transmis cei de la Garda de Mediu, scrie banatulazi.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.