Filipinezii câştigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 mai 2021 56 afişări

Locuitorii oraşului Cabanatuan, la nord de Manila, au găsit o modalitate unică de a depăşi dificultăţile provocate de restricţii - jocurile video. Dar jocurile nu sunt doar pentru distracţie, aducînd şi venituri, scrie CNBC.

Filipinezii câştigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video

Axie Infinity, jocul creat de SkyMavis, permite jucătorilor să câştige venituri prin non-fungible tokens (NFT) şi criptomonede, crescând şi tranzacţionând animale de companie digitale numite Axies.

Un mini documentar, lansat în această săptămână pe YouTube de firma de consultanţă Emfarsis, numit „Play-to-Earn”, urmăreşte mai mulţi filipinezi care joacă jocul - o mamă, trei tineri antreprenori, un absolvent de facultate, un taximetrist, un cuplu în vârstă, precum şi unul dintre primii locuitori din oraşul Cabanatuan care a descoperit Axie Infinity.

Fenomenul care a început vara trecută a explodat după ce un articol publicat de Coindesk în august a stimulat semnificativ baza de jucători, potrivit documentarului. Aproape 60.000 de oameni joacă acum Axie Infinity.

Jocul nu cunoaşte graniţe, dar a decolat cu adevărat în Filipine, care a fost puternic lovită de pandemie. PIB-ul s-a contractat cu 9,6% în 2020, cel mai mare declin anual înregistrat de când a început colectarea datelor în 1946, potrivit IHS Markit. Aceeaşi cercetare a constatat că aproximativ 26 de milioane de oameni - aproape un sfert din populaţie - au fost afectaţi de cele mai recente restricţii.

„La început nu eram convins că acest joc aduce câştiguri, dar l-am încercat”, spune un jucător în documentar. „Din cauza pandemiei, nu avem mijloace de a câştiga. De aceea s-a răspândit în oraşul Cabanatuan".

Un cuplu în vârstă, proprietari de magazin, se joacă în timp ce lucrează. „În timp ce sunt în magazin, mă joc”, a spus soţul, care are 75 de ani.

În economia jocului, NFT-urile sunt folosite pentru a tranzacţiona animalele de companie sau SLP-uri (small-love potions), care ajută animalele să crească. Animalele de companie sau SLP-urile pot fi vândute pentru criptomonede, care apoi pot fi schimbate în moneda locală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
filipine,
criptomonede,
câştiguri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.