Fidel Castro renunta la conducerea Partidului Comunist Cubanez

Postat la 19 aprilie 2011 19 afişări

Fidel Castro a confirmat ca renunta la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC), cerand sa plece din comitetul central, intr-un articol publicat marti in presa oficiala.

"Raul (Castro) stie ca nu voi accepta nicio responsabilitate in cadrul partidului", a declarat el intr-un text publicat pe site-ul Cubadebate.cu pentru a explica absenta sa din noul comitet central al PCC ales luni, la cel de-al saselea congres al partidului. Castro, in varsta de 84 de ani, a fost prim-secretar al comitetului central al PCC de la infiintarea partidului, in 1965. Al saselea congres al Partidului Comunist Cubanez (PCC, partid unic) a aprobat programul de reforme si deschiderea propuse de presedintele Raul Castro pentru a "rectifica" modelul socialist in vigoare de jumatate de secol, potrivit documentelor oficiale publicate luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuba,
comunism,
fidel castro,
PCC
/actualitate/fidel-castro-renunta-la-conducerea-partidului-comunist-cubanez-8171068
8171068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.