Festivalul Filmului European, între 7 şi 14 mai, în Bucureşti. Tudor Giurgiu va fi ambasador onorific

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 26 februarie 2015 39 afişări

Peste 40 de pelicule vor fi proiectate la Festivalul Filmului European (FFE), un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 7 şi 14 mai, în Bucureşti, ambasadorul onorific al celei de-a 19-a ediţii fiind regizorul Tudor Giurgiu.

Organizat de Institutul Cultural Român (ICR) împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, Festivalul Filmului European va fi prezent în mai multe oraşe din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

La ediţia din acest an vor fi proiectate peste 40 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie) din 25 de ţări. Conform tradiţiei, proiecţiile vor fi însoţite de discuţii despre filme, în prezenţa producătorilor, regizorilor, actorilor şi a unor critici de film. Precedenta ediţie a adus în sălile cinematografelor Studio (Uniunea Cineaştilor din România) şi Elvira Popescu (Institutul Francez) din Bucureşti aproximativ 8.000 de spectatori.

"Ediţia de anul trecut, aplaudată îndelung de cinefilii români care au umplut sălile cinematografelor, ne obligă să păstrăm acelaşi nivel înalt, atât în privinţa selecţiei filmelor, cât şi în ceea ce priveşte evenimentele conexe. Dorim să oferim publicului o întâlnire consistentă cu cinematografia europeană", a declarat Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

Proiecţiile din Bucureşti vor avea loc la Cinema PRO, Cinema Studio şi Cinema "Elvira Popescu". Ca şi anul trecut, accesul la proiecţii va fi liber. La gala de deschidere, accesul se va face pe bază de invitaţie.

Organizatorii îşi vor ţine promisiunea formulată la ediţia precedentă: adăugarea pe harta festivalului a unor oraşe noi, unde, cu sprijinul partenerilor locali, se vor organiza proiecţii ale filmelor de la FFE.

Ambasadorul onorific al celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European este Tudor Giurgiu. În clipul de prezentare al festivalului, Tudor Giurgiu va propune, conform tradiţiei, o viziune personală asupra a ceea ce înseamnă cinematografia europeană în contextul actual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TUDOR GIURGIU,
FESTIVAL,
/actualitate/festivalul-filmului-european-intre-7-si-14-mai-in-bucuresti-tudor-giurgiu-va-fi-ambasador-onorific-13899930
13899930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.