Ferenc Gyurcsany: Vizita lui Vladimir Putin la Budapesta este un eşec al diplomaţiei ungare

Autor: Iuliana Enache Postat la 13 februarie 2015 2941 afişări

Liderul opoziţiei ungare, Ferenc Gyurcsany, a insistat vineri că vizita de săptămâna viitoare la Budapesta a preşedintelui rus Vladimir Putin reprezintă un eşec al diplomaţiei ungare.

Ferenc Gyurcsany a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că de la reuniunea G20 din noiembrie din Australia niciun lider european nu a înclinat spre o întâlnire bilaterală cu Putin. Vizita la Budapesa este în interesul lui Putin, afirmă el.

Coaliţia Democrată (DK) se aşteaptă ca premierul Viktor Orban să afirme clar că "dansul păunului pe care îl practică între Moscova, Bruxelles şi Berlin" s-a terminat "pentru că Ungaria este dedicată alianţelor sale în cadrul Uniunii Europene".

Gyurcsany a argumentat că Ungaria nu are un interes real în a semna un acord de cumpărare de gaze cu Rusia. Mai degrabă, cele 28 de state membre ar trebui să ajungă împreună la un acord şi, în acest fel, să obţină condiţii considerabil mai favorabile, a declarat el, adăugând că preşedintelui rus ar trebui să i se spună politicos că perioada în care Ungaria încheia acorduri exclusiv cu Gazprom s-a terminat.

Întrebat despre propriile lui întâlniri cu preşedintele rus în timp ce se afla la putere, Gyurcsany a declarat că Statele Unite şi liderii UE îl considerau pe Putin un politician care introduce precaut un sistem democratic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
RUSIA,
PUTIN
/actualitate/ferenc-gyurcsany-vizita-lui-vladimir-putin-la-budapesta-este-un-esec-al-diplomatiei-ungare-13822555
13822555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.