Fenechiu: Putem corecta într-o lună sau în sesiune extraordinară eliminarea pensiilor parlamentare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 mai 2022 46 afişări

Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi, spune liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, după ce CCR a stabilit că fundamentală, pentru că procedura s-a desfăşurat prea rapid.

Fenechiu: Putem corecta într-o lună sau în sesiune extraordinară eliminarea pensiilor parlamentare

„PNL a avut ca deziderat eliminarea pensiilor speciale şi nu de azi, de ieri, de multă vreme. PNL rămâne un susţinător al eliminării pensiilor speciale, iar ca avocat vă spun că trebuie să aşteptăm decizia Curţii, să vedem care sunt motivele pentru care legea ar fi încălcat procedural regulile de emitere a unei asemenea legi şi cu siguranţă, trebuie revenit, ţinând cont de toate obiecţiile CCR, cu o procedură care să nu fie viciată”, spune la RFI Daniel Fenechiu.

El a fost întrebat cum se face că nimeni din Parlament nu şi-a dat seama anul trecut că procedura de adoptare a legii este neconstituţională sau dacă nu cumva parlamentarii au mizat tocmai pe faptul că documentul va pica la CCR.

„Nu am văzut absolutamente nimic care la momentul respectiv să-mi tragă vreun semnal de alarmă, că ar exista vreo problemă. Chiar nu ştiu ce are în vedere Curtea, pentru că avea procedura de urgenţă declarată, avea rapoartele de rigoare, a avut o majoritate fantastică, adică exceptând 30 de parlamentari care s-au abţinut să voteze, toţi cei care au fost în sală au votat pentru, deci nu-mi dau seama ce s-a greşit acolo (...). Nu am sesizat la momentul respectiv nimic. Este posibil ca totul mergând pe repede înainte, fiind o presiune extraordinară, să-mi fi scăpat şi mie ceva, însă nu am văzut nimic care să îmi dea o bănuială că ar fi neconstituţional (...). Vreau să vă asigur că în ceea ce priveşte PNL, în nici un caz nu ne-am dorit o formă care să pice la Curte”, răspunde Fenechiu.

Liderul senatorilor PNL crede că legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor ar putea fi corectată într-o lună.

„Dacă proiectului i se dă caracterul de procedură de urgenţă, într-o lună, în mod aşezat, această problemă poate fi rezolvată. Dacă nu va fi o lună, poate fi o lună şi jumătate. Dacă intrăm în vacanţă, putem face o sesiune extraordinară”, conchide Fenechiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fenechiu,
pensii,
parlamentari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.