Femeia care a câştigat 2,5 milioane de lire la loterie, dar acum trebuie să plătească mai mult decât dublu. Care e explicaţia

Postat la 14 mai 2019 966 afişări

O câştigătoare a loteriei britanice, care a trait o viaţa de lux după un câştig uluitor de 2,5 milioane de lire sterline, a pierdut 6 milioane de lire sterline în active alături de alţi doi parteneri, într-un proces de recuperare civilă.

Femeia care a câştigat 2,5 milioane de lire la loterie, dar acum trebuie să plătească mai mult decât dublu. Care e explicaţia

În urma unei investigaţii efectuate de Agenţia Naţională pentru Criminalitate, Amanda Nuttall, în vârstă de 45 de ani, care a primit banii în urmă cu 11 ani, şi alte două persoane trebuie să renunţe acum la 11 proprietăţi, inclusiv la un cunoscut hotel - White Horse - din localitatea Romsey, Hampshire.

Ancheta pornită în urmă cu opt ani a constatat că omul de afaceri Jonathan Nuttall, soţul Amandei Nuttall, este vinovat de spălare de bani. El a fost, de asemenea, acuzat că a plasat o cantitate considerabilă din avere pe numele partenerului său. Cuplul a dus o viaţă de invidiat, cu sesiuni de shopping în lanţuri de haine şi bijuterii de lux şi petreceri extravagante. Şi-au cumpărat, de asemenea, o locuinţă luxoasă cu piscină şi şi-au trimis copiii la şcoala privată Stowe din Buckinghamshire, ale cărei taxe costă anual 38.000 de lire sterline. Cu toate acestea, nu este clar dacă banii cheltuiţi au fost obţinuţi din spălare de bani.

Ca urmare a investigaţiei NCA, 11 proprietăţi, inclusiv hotelul White Horse din Hampshire, vor fi predate în cadrul înţelegerii, iar doamna Nuttall va trebui să plătească acum active în valoare de 6 milioane de lire sterline, împreună cu doi dintre asociaţii săi.

Andy Lewis, şeful NCA, a declarat că Jonathan Nuttall a acumulat o bogăţie considerabilă din surse suspectate ca fiind ilegale. El a spus: „Bărbatul nu este parte în proces, iar acest lucru se datorează faptului că şi-a structurat afacerile astfel încât să nu deţină el însuşi niciuna din proprietăţile recuperabile, lăsând totul în numele soţiei şi al altora.”

„Recuperarea activelor care au fost obţinute ilegal este o prioritate pentru NCA şi suntem mulţumiţi că angajamentul nostru faţă de această investigaţie în ceea ce îl priveşte Nuttall şi pe asociaţii săi a fost plătit în acordul acestei soluţionări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
loterie,
lux,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.