Nuclearelectrica îi răspunde Ministerului Energiei: "Nu avem bani de dividende suplimentare"

Postat la 13 mai 2019 43 afişări

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din prima liga bursieră timp de doi ani consecutiv, a transmis către actionarul majoritar, Ministerul Energiei, faptul că sumele din contul “Alte rezerve - surse proprii de finanţare” sunt de 29 de milioane de lei, iar contractele investiţiilor ce urmează a fi derulate sunt de 130 de milioane de lei, astfel că societatea nu este in pozţia de a distribui dividende suplimentare, aşa cum voia statul.

Nuclearelectrica îi răspunde Ministerului Energiei: "Nu avem bani de dividende suplimentare"

"Având în vedere considerentele indicate mai sus, Consiliul de Administraţie informează Adunarea  Generala Ordinară a Acţionarilor despre faptul că societatea nu poate distribui dividende  suplimentare conform art.43 din OUG nr114/2018", se arată într-o notă de informare publicată pe site-ul Nuclearelectrica.

In urmă cu o săptămană, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, a solicitat informaţii cu privire la analiza şi decizia conducerii companiei în ceea ce priveşte repa­rtizarea a 35% din rezerve, măsura implementată prin Ordonanţa 114. Astfel, AGA din 20 mai 2019, prin care urmează să se voteze bugetul pe 2019 al companiei, va avea un punct suplimentar pe ordinea de zi.

„Informarea cu privire la analiza şi decizia conducerii societăţii în ceea ce priveşte distribuirea şi virarea, sub forma de dividend sau vărsăminte la bugetul de stat, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve (..) regăsite în conturile de disponibilităţi băneşti existente în casa şi conturi la bănci, precum şi cele aferente investiţiilor pe termen scurt la data de 31 decembrie 2018 şi care la aceeaşi dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanţare“, se arata la Bursă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
dividende,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.