FELICITĂRI! România, locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Postat la 15 noiembrie 2016 773 afişări

FELICITĂRI! România, locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Tinerii IT-işti români s-au clasat pe locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică, organizat la Dusseldorf (Germania), în perioada 7 – 11 noiembrie 2016. Devansaţi doar de echipa Spaniei, românii s-au clasat pe podium înaintea echipei Germaniei!

 

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), European Cyber Security Championship este o iniţiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) şi se derulează în conformitate cu Planul de Acţiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE. 

 

Statele din Europa participante la această competiţie au fost reprezentate de câte o echipă formată din 10 concurenţi, 5 seniori (20 - 30 ani) şi 5 juniori (14 - 19 ani). 

 

Competiţia urmăreşte creşterea conştientizării privind nevoia de securitate cibernetică şi de cunoaştere a ameninţărilor din mediul virtual, dar şi identificarea şi atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT şi securitate cibernetică.

 

CERT-RO, în parteneriat cu Serviciul Român de Informaţii şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), a organizat în luna mai a acestui an etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru acest concurs european. Ulterior, la sfârşitul lunii iunie a avut loc selecţia on-site, cu exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering, precum şi simulări de prezentări publice. Echipa României a fost antrenată de specialişti în securitate de la Bitdefender.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.