FELICITĂRI! Aur la Olimpiada balcanică de matematică pentru România

Postat la 24 iulie 2018 65 afişări

Cei 6 juniori din lotul naţional de matematică s-au întors cu medalii de la Olimpiada balcanică din Grecia. 5 de aur şi una de bronz. În urma acestei performanţe echipa noastră s-a clasat pe primul loc din cele 18 naţiuni participante la competiţie.

FELICITĂRI! Aur la Olimpiada balcanică de matematică pentru România

Olimpicii juniori au fost întâmpinaţi cu aplauze de colegi şi cu lacrimi în ochi de părinţi.

Părinţii au fost cei mai emoţionaţi, iar copiii, relaxaţi.

Mărgi, cum îi spun colegii, nu s-a dezlipit de chitara lui nici măcar la concursul de matematică. I-a purtat noroc: Mărgi a rezolvat perfect probleme foarte dificile.

Mezinul lotului are numai 12 ani. A concurat alături de colegii lui mai mari, a avut de rezolvat aceleaşi probleme şi a obţinut bronzul, scrie stiri.tvr.ro

E pentru prima dată când toţi elevii români se întorc acasă cu medalii de la Olimpiada balcanică pentru juniori sub 15 ani şi jumătate. Adolescenţii vin din diverse şcoli din ţară şi, cel puţin la vârsta asta, visează la o carieră în matematică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.