Întâlnirea miniştrilor de finanţe G20 nu reduce tensiunile comerciale de la nivel global

Postat la 23 iulie 2018 30 afişări

Sistemul financiar trebuie să rămână deschis, iar creşterea economică globală este mai puţin sincronizată şi se confruntă cu ameninţări tot mai mari, sunt câteva dintre prevederile comunicatului miniştrilor de finanţe şi ai băncilor centrale ale ţărilor G20 de la Buenos Aires, din acest weekend.

Întâlnirea miniştrilor de finanţe G20 nu reduce tensiunile comerciale de la nivel global

"Creşterea economică globală rămâne robustă iar şomajul este la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. Cu toate acestea, creşterea a fost mai puţin sincronizată recent, iar riscurile pe termen scurt şi mediu au crescut. Printre acestea se numără creşterea vulnerabilităţilor financiare, intensificarea tensiunilor comerciale şi geopolitice, dezechilibrele globale, inegalitatea şi creşterea economică din punct de vedere structural, în special în economiile avansate.", se arată în comunicat.

Din punctul de vedere al tensiunilor comerciale este, însă, discutabil ce s-a realizat în mod concret. De exemplu, conform Secretarului Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, citat de Reuters, nu au existat discuţii importante cu China pe tema taxelor vamale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.