Fed introduce în continuare lichiditate pe piaţă până când îşi va atinge ţinta de şomaj

Postat la 14 decembrie 2012 7 afişări

Rezerva Federală din SUA (Fed) a anunţat săptămâna aceasta că va continua aplicarea măsurilor de relaxare cantitativă şi va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero până când rata şomajului va scădea de la 7,7% în prezent la sub 6,5%. În plus, Fed va cumpăra lunar titluri ipotecare în valoare de 40 miliarde dolari, scrie CNBC.

Prin aceste măsuri, Fed va introduce lichiditate în sistemul financiar, iar bilanţul Rezervei Federale se va extinde cu încă 1.000 miliarde dolari, urmând ca acesta să ajungă în 2013 la 4.000 miliarde dolari. "Implementate simultan, aceste măsuri ar trebui să nu mai pună presiune pe ratele de dobândă pe termen lung, ci ar trebui să susţină piaţa ipotecară şi să ajute la relaxarea condiţiilor financiare", se arată în declaraţia Fed. Având în vedere că în ultimii patru ani rata şomajului s-a situat la niveluri ridicate, iar în prezent nu dă semne că se va reduce, Fed va aplica măsuri de relaxare cantitativă practic pe termen nelimitat.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
fed,
rezerva federala,
somaj,
tinte
/actualitate/fed-introduce-in-continuare-lichiditate-pe-piata-pana-cand-isi-va-atinge-tinta-de-somaj-10392422
10392422
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.