Fascinatia pentru moaste. De ce isi freaca romanii portofelele de racla

Postat la 07 decembrie 2010 43 afişări

Racla cu mana dreapta a Sfantului Nicolae a fost sarutata, luni, de mii de romani, la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti. Oamenii au frecat de racla pana si… servetele de hartie pentru sters nasul. Sociologul Dan Lungu zice ca oamenii vin la biserica fiindca nu mai au incredere in ei insisi si in stat.

A plimbat intai portofelul pe langa racla cu moastele Sfantului si abia apoi s-a aplecat si el sa o sarute. Portofelul si-l trasese din buzunar scurt, dintr-o zvacnire, sa nu-l vada credinciosul din spate cum se umileste cu bani si carduri peste mana Sfantului. Caci in racla nu odihneste tot corpul marelui ierarh Nicolae, ci numai mana cea dreapta. Portofelul, credinciosul nostru l-a frecat de icoana de langa racla cu o miscare lunga, parca nu-i venea sa si-l mai ia inapoi. Pupatura finala, in schimb, s-a consumat rapid si imediat omul s-a si topit in multime, intre miile de pelerini. Greu de inteles de ce azi a venit tot puhoiul asta de lume la moaste, cand mana Sfantului este disponibila la sarutat in fiecare miercuri, intre orele 17 si 20.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Sf. Nicolae,
moaste,
credinciosi,
racla
/actualitate/fascinatia-pentru-moaste-de-ce-isi-freaca-romanii-portofelele-de-racla-7785995
7785995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.