Fără Asfalt organizează cinci evenimente sportive şi lansează concursul Adventure Race

Autor: Florin Casota Postat la 01 iunie 2017 114 afişări

Fără Asfalt organizează anul acesta cinci competiţii de vară pentru iubitorii de sport şi mişcare în aer liber. Evenimentele se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor şi pasionaţilor de ture în natură, la start fiind aşteptaţi atât adulţi, cât şi copii, în probe individuale, de ştafetă sau în echipe. Peste 1.500 de persoane vor participa în cadrul celor cinci evenimente sportive: Triatlon Fără Asfalt la mare, Aquathlon pentru copii, Cupa Hamsia (concurs de înot în ape deschise), Adventure Race şi Triatlon Fără Asfalt la munte.

Fără Asfalt organizează cinci evenimente sportive şi lansează concursul Adventure Race

Triatlonul Fără Asfalt la mare, ajuns la a opta ediţie, deschide sezonul competiţional pe 3 iunie, în weekend-ul de Rusalii şi propune un traseu care traversează rezervaţiile naturale 2 Mai – Vama Veche şi Hagieni – Albeşti. Competiţia de înot, ciclism şi alergare oferă un număr maxim de 800 de locuri pentru înscrieri. Traseul nu are dificultăţi tehnice, iar în cursă se poate înscrie oricine a început să descopere turele cu bicicleta în natură, alergarea de plăcere sau antrenamentele de înot. Participanţii se pot înscrie şi în echipe de ştafetă.

A treia ediţie a Aquathlon-ului pentru copii va avea loc pe 4 iunie, pe plaja mare din 2 Mai. Probele cursei sunt accesibile oricărui copil între 7 şi 14 ani care ştie să înoate. Distanţele variază în funcţie de categoria de vârstă şi sunt de 50 m sau 150 m la înot şi de 400 m sau 800 m la alergare. Evenimentul este sponsorizat de „School Friendly” şi face parte din programul 140 de bătăi pe minut al Fundaţiei eMAG şi suţinut de Tinmar. Toate cele 200 de locuri pentru copii au fost ocupate. 

„Credem că deprinderea de a face mişcare în mod organizat şi susţinut trebuie să fie o componentă importantă în procesul de formare a copiilor. Ne dorim să aducem cât mai mulţi copii aproape de sport, în felul acesta vor învăţa să-şi canalizeze corect energia debordantă şi vor reuşi mai uşor să se autodepăşească şi să-şi facă mulţi prieteni în lumea reală”, spune Tudor Vlad, coordonatorul proiectului Fără Asfalt.

Următorul eveniment din acest sezon va avea loc pe 15 iulie, când este programată o nouă ediţie a Cupei Hamsia, concurs de înot în ape deschise, care se desfăşoară într-o atmosferă prietenoasă şi are un concept mai puţin întâlnit pentru acest gen de competiţie. Cupa Hamsia propune înotul în mare pe distanţe de 5.000 m sau de 1.500 m, pe un traseu în linie dreaptă între Vama Veche şi 2 Mai, astfel încât cursa să poată fi parcursă în forţă de către cei competitivi sau într-o abordare relaxată, ca o călătorie înot într-o zonă specială, de către înotătorii amatori. 

Anul acesta Fără Asfalt lansează o nouă invitaţie amatorilor de ture în natură: concursul de aventură Fără Asfalt (Adventure Race). Acest eveniment li se adresează celor care sunt antrenaţi pentru ture de mountain-biking  şi de trekking sau alergare montană şi doresc să-şi depăşească limitele într-un concurs la care pot participa doar în echipe de câte patru membri. Cursa se va ţine în zona Munţilor Ciucaş, va fi organizată în parteneriat cu Ciucaş X3 şi propune trasee lungi şi provocatoare de 90 km mountain-biking, 70 km alergare montană, vâslit pe lac, escaladă şi rapel, timpul limită pentru finalizarea probelor fiind de 54 de ore. La cursele de tip Adventure Race  traseele sunt nemarcate şi trec prin zone mai puţin turistice, orientarea şi buna sincronizare cu echipa fiind elemente cheie pentru a ajunge cu succes la linia de finish.

Sezonul competiţiilor se va încheia pe 19 august cu triatlonul Fără Asfalt la munte, în zona Ceraşu-Slon, Prahova, în apropierea staţiunii Cheia. Proba de înot va avea loc în apa limpede a lacului Măneciu, traseul de bicicletă se desfăşoară pe drumuri forestiere şi pe malul Telejănelului până la Cascada Schinda, iar proba de alergare va avea loc pe culmea dealurilor care urcă spre Tabla Buţii. Evenimentul face parte din circuitul de Cross Triathlon al FRTRI dar păstrează conceptul de „întâlnire între prieteni la triatlon”. Organizatorii vor amenaja din nou camping pe Plaiul Slonului şi, după cursă, îi vor invita pe participanţi la Sarmale Party.

„La Fără Asfalt, ne dorim ca, pe lângă concurs, evenimentele pe care le organizăm să fie un prilej de întâlnire cu natura, o ieşire din cadrul comun şi ocazia de a descoperi locuri noi şi alţi oameni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni.

Ne propunem, în plus, să îi încurajăm pe participanţi şi pe susţinătorii lor să descopere un ritm de viaţă echilibrat prin practicarea sportului în natură. Suntem convinşi că mişcarea practicată astfel îi oferă citadinului un reper important în căutările sale şi este reţeta de succes pentru o dezvoltare personală şi profesională durabilă şi bine calibrată. Potrivit unui sondaj pe care l-am realizat în rândul participanţilor la triatlon, aproape 8 din 10 respondenţi au observat că practicarea sportului le influenţează pozitiv dezvoltarea pe plan personal şi profesional”, adaugă Tudor Vlad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asfalt,
evenimente,
concurs,
organizare,
lansare,
copii,
inot,
natura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.