Familia Iohannis, reclamată la poliţie pentru că nu a purtat masca de protecţie. „În Constituţia României se prevede egalitatea cetăţenilor în faţa legii. Să vedem, suntem egali?”

Postat la 09 noiembrie 2021 580 afişări

Familia Iohannis, reclamată la poliţie pentru că nu a purtat masca de protecţie. „În Constituţia României se prevede egalitatea cetăţenilor în faţa legii. Să vedem, suntem egali?”

Un sibian a făcut plângere la poliţie după ce şeful statului şi soţia sa au fost văzuţi în spaţiul public fără mască de protecţie, după ce fusese introdusă obligativitatea purtării acesteia, în anumite condiţii.

Dan Cristian Nicolae, un sibian de 46 de ani, a trimis, pe 18 octombrie, o plângere către Ministerul de Interne prin care semnala faptul că doi cetăţeni români, Klaus şi Carmen Iohannis, nu au respectat legea. Este vorba de ziua 10 octombrie, când cuplul prezidenţial a mers prin centrul oraşului Sibiu, pe drum spre redeschiderea Bisericii Evanghelice, fără masca de protecţie, relatează Ora de Sibiu. Purtarea măştii devenise obligatorie chiar în acea zi, când a intrat în vigoare hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce rata de infectare depăşise pragul de 6 la mia de locuitori, în ziua cu pricina fiind chiar de aproape 8,5.

„Nu mi se pare normal să nu fie respectată legea, indiferent cine eşti”

Sibianul le-a cerut poliţiştilor să aplice legea, aşa cum s-a întâmplat în cazul Ralucăi Turcan, deputat PNL de Sibiu şi actual ministru demis al Muncii, care a fost amendată în martiepentru că nu a purtat mască la o acţiune de împădurire din judeţul Sibiu. Bărbatul a spus că a depus sesizarea la Poliţia Municipiului Sibiu după ce, iniţial, s-a adresat pe aceeaşi temă şi Administraţiei Prezidenţiale, şi Ministerului de Interne.

Cititi mai multe pe www.gnadul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cetateni,
constitutie,
familie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.