Facebook şi Instagram cu plată în România. Ce schimbări va face Meta

Postat la 08 noiembrie 2023 330 afişări

Facebook şi Instagram cu plată în România. Ce schimbări va face Meta

Abonament Facebook şi Instagram este 69,99 de lei în România. Meta a trimis primele notificări către utilizatorii din România privind abonamentele fără reclame şi date colectate.

Meta a început să trimită notificări utilizatorilor din UE, inclusiv în România, privind abonamentele cu plată pentru Facebook şi Instagram fără reclame şi date colectate.

Utilizatorii primesc următorul un mesaj când intră în aplicaţie: "Ca parte a modificării legislaţiei în regiunea ta, de acum poţi alege să continui să foloseşti gratuit Produsele Meta, permiţându-ne să folosim informaţiile tale pentru reclame. Ca alternativă, poţi să te abonezi pentru a folosi fără reclame"

Mai departe ei sunt întrebaţi dacă doresc să se aboneze pentru a beneficia de o feed fără reclame şi fără să aibă datele colectate sau doresc să continue pe vechiul model de publicitate.

Preţul unui abonament pentru România este de 69,99 de lei / lună şi include atât Facebook cât şi Instagram. Iar Meta spune că dacă optezi pentru acest abonament nu vei primi reclame în feed, iar datele tale nu vor fi folosite pentru publicitate.

Uniunea Europeană a impus restricţii Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, cu privire la utilizarea datelor personale. În conformitate cu Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR) al UE, Meta trebuie să obţină consimţământul utilizatorilor înainte de a utiliza informaţiile lor personale în scopuri publicitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reclamatie,
romania,
facebook

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.