Facebook a plătit furnizori de servicii pentru transcrierea mesajelor audio ale autorilor

Postat la 14 august 2019 89 afişări

Facebook Inc. a plătit sute de contractanţi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor, au declarat pentru Bloomberg surse care au solicitat păstrarea anonimatului.

Facebook a plătit furnizori de servicii pentru transcrierea mesajelor audio ale autorilor

Angajaţii companiilor nu au primit informaţii legate de locul în care a fost făcută înregistrarea sau cum a fost obţinută, menirea lor fiind doar de a transcrie, au spus sursele citate. Angajaţii au ascultat mesajele, unele cu conţinut vulgar, dar nu ştiu la ce a folosit Facebook transcrierile.

Facebook a confirmat că a transcris înregistrările, dar spune că a renunţat la aceste practici. „La fel ca Apple şi Google, am întrerupt această activitate acum mai mult de o săptămână”, a declarat marţi compania, care a precizat că utilizatorii utilizatorii au ales această opţiune în aplicaţia Facebook Messenger. Angajaţii companiilor implicate au verificat dacă inteligenţa artificială a Facebook a interpretat corect mesajele.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
mesaje,
plati,
autori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.