Fabricile locale au produs haine şi pantofi Zara, H & M şi Burberry de 18,8 mld. lei, dar pierd 10.000 de salariaţi pe an

Postat la 01 decembrie 2017 365 afişări

România a produs anul trecut textile, îmbrăcăminte şi încăţăminte în valoare de 18,8 mld. lei, în urcare cu 3,8% comparativ cu anul anterior, dar cu aproape 30% faţă de 2008, ultimul an de boom economic.

Fabricile locale au produs haine şi pantofi Zara, H & M şi Burberry de 18,8 mld. lei, dar pierd 10.000 de salariaţi pe an

Deşi businessul a crescut semnificativ în ultimii opt ani, industria în totalul său a pierdut aproape 90.000 de salariaţi. Astfel, la finalul anului trecut numărul total de oameni angajaţi în domeniu era de puţin peste 200.000.

 

România este unul dintre cei mai mari producători mon­diali de textile, îmbrăcă­minte şi încălţăminte, cu o istorie îndelungată şi o tradiţie ce da­tează dinainte de ’89. Anul trecut, fabricile locale au avut în­casări de 18,8 mld. lei, po­trivit calculelor ZF pe baza da­telor de la Registrul Comerţului. Pentru această analiză au fost luate în calcul toate CAEN-urile corespunzătoare situate între 1310 - Pregătirea fibrelor şi filarea fibrelor textile şi 1520 - Fabricarea încălţămintei. Nu au fost luate însă în considerare CAEN-urile care nu au legătură cu domeniul, cum este cazul producţiei de textile pentru alte activităţi, de pildă industria auto.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.