EY va desfiinţa 3.000 de locuri de muncă în SUA pentru a elimina surplusul de angajaţi. Mişcarea firmei de contabilitate „Big Four" vine la doar câteva zile după prăbuşirea planului de divizare a grupului

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 18 aprilie 2023 26 afişări

EY va desfiinţa 3.000 de locuri de muncă în SUA pentru a elimina surplusul de angajaţi. Mişcarea firmei de contabilitate „Big Four" vine la doar câteva zile după prăbuşirea planului de divizare a grupului

EY a anunţat personalul că va reduce 3.000 de locuri de muncă în SUA pentru a elimina surplusul de angajaţi, securea urmând să cadă în principal în sectorul de consultanţă al firmei, raportează Financial Times.

Reducerile au fost anunţate la mai puţin de o săptămână de la eşecul unui plan de separare a activităţii de consultanţă globală a EY, revizuire strategică denumită „Project Everest”. Concedierile reprezintă aproximativ 5% din forţa de muncă a EY din SUA.

„După evaluarea condiţiilor economice actuale, a ratelor puternice de retenţie a angajaţilor şi a „suprasaturării” în anumite părţi ale firmei noastre, am luat decizia dificilă de a disponibiliza aproximativ 3.000 de angajaţi din SUA", a declarat un purtător de cuvânt al EY.

„Aceste acţiuni fac parte din gestionarea continuă a afacerii noastre şi nu sunt rezultatul revizuirii strategice recent încheiate, cunoscută sub numele de Project Everest", a adăugat el.

Afacerile de consultanţă au încetinit brusc în ultimul an, după o perioadă de creştere masivă, când clienţii s-au grăbit să îşi modernizeze sistemele informatice în timpul pandemiei. 

Reducerile EY sunt mai solide decât cele anunţate de alte grupuri de consultanţă în ultimele luni. KPMG a concediat aproape 2% din personalul său din SUA în februarie, iar Accenture a declarat că va reduce 2,6% din forţa sa de muncă globală în următoarele 18 luni. McKinsey îşi restructurează back office-ul într-un mod care va reduce aproximativ 3% din forţa sa de muncă.

Echipa executivă a EY din SUA a avertizat săptămâna trecută că plănuieşte o „simplificare" a firmei pentru a economisi până la 500 de milioane de dolari din costurile anuale. Directorii executivi din Marea Britanie au transmis semnale similare referitoare la necesitatea reducerii costurilor.

Toate cele patru mari firme de contabilitate şi consultanţă ale Big Four au început să facă angajări în timpul redresării post pandemice, luptând să ţină pasul cu volumul agresiv de muncă şi cu un număr neobişnuit de mare de demisii.

Cu toate acestea, cele patru companii au redus drastic recrutările în ultimul timp. Cel mai recent sondaj lunar realizat săptămâna trecută de William Blair a constatat că posturile de muncă oferite de firmele Big Four s-au restrâns cu 62% faţă de anul 2022.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.