ExxonMobil si OMV Petrom au obtinut ce si-au dorit: 5 ani in plus de cautat dupa petrol in Marea Neagra

Postat la 21 iulie 2011 19 afişări

Petrom, cea mai mare companie din tara, a primit o prelungire de cinci ani a dreptului de explorare a hidrocarburilor in perimetrul Neptun din Marea Neagra.

Luarea acestei decizii a intrerupt sedinta de guvern de ieri si este unul dintre factorii care ar putea face oferta pentru actiunile Petrom mai atractiva, dupa cum a declarat recent ministrul economiei Ion Ariton, mai ales in contextul in care in afacerea Neptun este bagat si gigantul american ExxonMobil, cea mai mare companie petroliera a lumii.

"Am prelungit cu cinci ani perioada acordului de explorare detinut de Petrom si ExxonMobil pentru perimetrul Neptun", a declarat premierul Emil Boc. Decizia prelungirii cu inca cinci ani a perioadei in care Petrom are dreptul de a explora perimetrul Neptun vine in contextul in care la inceputul lunii trecute o delegatie formata din reprezentanti ai ExxonMobil alaturi de cei ai Petrom au avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, in care cele doua companii si-au prezentat planurile de investitii pentru urmatorii ani in ceea ce priveste explorarea hidrocarburilor din Marea Neagra in perimetrul Neptun.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exxonmobil-si-omv-petrom-au-obtinut-ce-si-au-dorit-5-ani-in-plus-de-cautat-dupa-petrol-in-marea-neagra-8512341
8512341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.