ExxonMobil face cumpărături de 1 mld. $ în ianuarie 2013 pentru Marea Neagră

Postat la 13 decembrie 2012 10 afişări

Gigantul american ExxonMobil care alături de Petrom face cea mai amplă campanie de explorare realizată vreodată în sectorul de mare adâncime din Marea Neagră urmează să achiziţioneze în prima lună a anului viitor echipamente şi servicii în valoare de circa 1 miliard de dolari pentru desfăşurarea lucrărilor din perimetrul Neptun.

Până acum, cele mai importante contracte lansate de ExxonMobil au fost câştigate de firme din Marea Britanie, SUA, Canada sau Italia. Potrivit datelor centralizate de ZF de pe site-ul e-licitaţie, ExxonMobil are în acest moment în desfăşurare 12 licitaţii pentru achiziţia de echipamente şi servicii destinate lucrărilor de exploarare în Marea Neagră, în valoare de până la 976,1 milioane de dolari. Toate aceste licitaţii au ca termen final pentru depunerea ofertelor jumătatea lunii ianuarie 2013. De departe cel mai valoros contract scos la licitaţie de către ExxonMobil este cel pentru achiziţia de servicii de foraj marin în Marea Neagră pentru care americanii sunt dispuşi să scoată din buzunare între 250 şi 750 de milioane de dolari.â

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
exxonmobil,
marea neagra,
gaze naturale
/actualitate/exxonmobil-face-cumparaturi-de-1-mld-s-in-ianuarie-2013-pentru-marea-neagra-10390293
10390293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.