Exxon, Shell şi Petrom vor exploata gaze în sectorul ucrainean al Mării Negre

Postat la 26 septembrie 2013 34 afişări

Ucraina a încheiat un acord preliminar cu un consorţiu format din Exxon Mobil, Shell, Petrom şi compania de stat Nadra pentru exploatarea perimetrului gazeifer Skifski din nord-vestul Mării Negre, potrivit unui anunţ al preşedinţiei ucrainene.

Exxon, Shell şi Petrom vor exploata gaze în sectorul ucrainean al Mării Negre

 Consorţiul va extrage gaze naturale din zăcământul Skifski, localizat în largul coastelor Ucrainei, în apropiere de ţărmul României.

Acordul preliminar a fost semnat de ministrul ucrainean al Energiei Eduard Stavytsky şi reprezentanţi ai Exxon, Shell şi Petrom, în prezenţa preşedintelui Viktor Yanukovych. Ceremonia a avut loc la New York, în timpul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Contractul final ar urma să fie semnat peste o lună, la Kiev.

Mariana Gheorghe este şefa Petrom şi cel mai puternic manager din România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exxon-shell-si-petrom-vor-exploata-gaze-in-sectorul-ucrainean-al-marii-negre-11402289
11402289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.