Extremiştii capturează o importantă bază a armatei siriene din nord

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 august 2014 30 afişări

Extremiştii din cadrul Statului Islamic au ocupat, în noaptea de joi spre vineri Brigada 93, o importantă bază a armatei siriene din provincia nordică Raqa, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

"Statul Islamic a capturat Brigada 93 după lupte violente şi un triplu atentat sinucigaş", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul organizaţiei neguvernamentale.

Potrivit acestuia, SI îşi mobilizează trupele pentru a se pregăti să atace aeroportul militar din Tabqa, ultimul bastion al regimului lui Bashar al-Assad în provincia Raqa.

Majoritatea provinciei este controlată din februarie de gruparea extremistă, care i-a înlăturat pe rebelii ce luptă împotriva regimului Assad.

În iulie, SI a preluat Divizia 17, o altă bază din regiune unde cel puţin 85 de soldaţi au fost ucişi în lupte sau executaţi sumar, conform OSDO.

În luptele de la Brigada 93, "36 de soldaţi au murit, unii dintre ei decapitaţi, alţii în confruntări şi în triplul atentat sinucigaş", a precizat OSDO.

De partea extremiştilor, cel puţin 15 persoane au fost ucise, inclusiv cei trei kamikaze care şi-au detonat explozibilii la intrarea şi în jurul bazei, la începutul atacului.

"În cursul învestiturii sale, Assad a promis că va recuceri Raqa. Nu doar că nu a făcut-o, dar a pierdut şi bazele", a afirmat Abdel Rahmane.

Războiul din Siria, unde manifestaţiile antiregim au degenerat într-o insurecţie armată, apoi într-un conflict generalizat, a devenit de-a lungul timpului tot mai complex.

Fronturile s-au înmulţit, rebelii luptând atât împotriva regimului, cât şi împotriva extremiştilor din SI.

După ce SI a proclamat un "califat" în zonele pe care le controlează în Siria şi Irak, au izbucnit confruntări între extremişti şi trupele regimului în special în nordul ţării.

Războiul din Siria a provocat moartea a peste 170.000 de persoane, potrivit OSDO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICT,
/actualitate/extremistii-captureaza-o-importanta-baza-a-armatei-siriene-din-nord-13059434
13059434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.