Cod portocaliu de inundaţii în Timiş, pe râul Moraviţa, prelungit până sâmbătă la ora 12.00

Autor: Aurelia Alexa Postat la 08 august 2014 22 afişări

Râul Moraviţa din judeţul Timiş, se află sub cod portocaliu de inundaţii, până sâmbătă la ora 12.00, ca şi bazinul superior al Begăi şi Bârzava, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Până sâmbătă, la ora 12.00, este prelungit codul portocaliu pe râul Moraviţa - curs inferior (sector îndiguit - judeţul Timiş). De asemenea, se instituie o avertizare de cod portocaliu, începând de vineri, ora 15.00, şi pe râurile din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior, Bârzava, Moraviţa (judeţele Caraş Severin şi Timiş).

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri", precizează INHGA.

Insituţia a mai emis şi o atenţionare de cod galben, valabilă tot până sâmbătă, la 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timiş superior, Caraş, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Motru, Gilort superior şi afluenţii mici ai Jiului din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj şi Vâlcea, afluenţii mici ai râului Vedea din judeţele Olt, Argeş şi Teleorman, Glavacioc (judeţele Teleorman şi Giurgiu).

O altă atenţionare de cod galben, ce intră în vigoare de la ora 15.00 şi expiră tot sâmbătă la prânz, este valabilă pentru râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna superioară (judeţul Sălaj), Crişul Repede superior (judeţul Cluj), Crişul Negru superior şi mijlociu (judeţul Bihor), Crişul Alb superior (judeţele Hunedoara şi Arad) şi afluenţii Mureşului din judeţul Hunedoara.

De vineri la ora 15.00 şi până sâmbătă la ora 2.00 se mai pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi de munte din vestul şi centrul ţării, cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Alba, Mureş şi Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COD PORTOCALIU,
INUNDAŢII,
/actualitate/cod-portocaliu-de-inundatii-in-timis-pe-raul-moravita-prelungit-pana-sambata-la-ora-12-00-13057881
13057881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.