Exporturile Poloniei marchează record după record, în pofida crizei. Secretul - chiar criza, Germania şi orientarea către economiile din Est

Postat la 22 ianuarie 2013 49 afişări

De la începutul mileniului până în 2011, exporturile poloneze, prin­­cipalul motor de creştere al celei mai mari şi rezistente eco­nomii din Europa de Est, au cres­cut cu 340%, iar în pofida crizei din zona euro, acestea au atins anul trecut cel mai ridi­cat nivel din istorie.Pentru 2013 se aşteaptă tot creştere.

De la începutul mileniului până în 2011, exporturile poloneze, prin­­cipalul motor de creştere al celei mai mari şi rezistente eco­nomii din Europa de Est, au cres­cut cu 340%, iar în pofida crizei din zona euro, acestea au atins anul trecut cel mai ridi­cat nivel din istorie.Pentru 2013 se aşteaptă tot creştere. Ce stă în spatele boom-ului? Tot criza, care face mai atractive produsele poloneze, mai ieftine decât cele din Occident, principala piaţă de export, şi Germania, care reexportă o parte din ce cumpără de la Polonia. În 2009, Polonia a exportat bunuri de 25,7 mld. euro. În 2011, cifra a crescut la 136,7 mld. euro, cu 340% mai mult decât cu o decadă îna­in­te, potrivit datelor oficiale, scrie The Warsaw Voice. Anul trecut, exporturile s-au situat la 147,2 mld. euro, cu 5% mai mari decât în 2011, po­trivit estimărilor Export Credit Insurance Cor­poration. Anul acesta, pe fondul îmbună­tă­ţirii situaţiei economice în unele ţări cheie pentru vânzările companiilor poloneze, livrările ar putea urca cu 7%.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exporturi,
Polonia,
record,
Germania,
economie
/actualitate/exporturile-poloniei-marcheaza-record-dupa-record-in-pofida-crizei-secretul-chiar-criza-germania-si-orientarea-catre-economiile-din-est-10516163
10516163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.