Explozie la Mina Uricani. Cinci mineri morti in subteran

Postat la 05 februarie 2011 15 afişări

O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind surprinse in subteran in momentul deflagratiei. Toti cei cinci au decedat din cauza exploziei produse in timp ce lucrau la tabloul electric in galeria secundara a blocului 4.

Sambata seara, salvatorii minieri au reusit sa scoata la suprafata trupurile persoanelor care au murit. Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale a Huilei, in subteranul Minei Uricani a avut loc si o a doua explozie.

Salvatorii minieri aflati in subteran nu au fost surprinsi insa de deflagratie si au fost retrasi din zona de catre comandamentul de urgenta format la nivelul unitatii.

Procurori ai Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia fac investigatii privind imprejurarile in care s-a produs accidentul de la Mina Uricani. Ministrul de interne Traian Igas, cel al muncii, Ioan Botis, si cel al economiei, Ion Ariton, s-au deplasat si ei in zona in dupa-amiaza de sambata, dupa ce premierul Emil Boc le-a cerut sa coordoneze operatiunile de salvare.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/explozie-la-mina-uricani-cinci-mineri-morti-in-subteran-7954589
7954589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.