Experţii OMS fac primele declaraţii, după o investigaţie de patru săptămâni în Wuhan: „SARS-CoV-2 ar fi putut circula în altă parte înainte de descoperirea în Wuhan”

Postat la 09 februarie 2021 38 afişări

Experţii OMS fac primele declaraţii, după o investigaţie de patru săptămâni în Wuhan: „SARS-CoV-2 ar fi putut circula în altă parte înainte de descoperirea în Wuhan”

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a investigat originile SARS-CoV-2 timp de o lună în China, face primele declaraţii marţi la Wuhan.

Peter Ben Embarek, specialist al OMS în domeniul siguranţei alimentelor şi al bolilor animalelor şi preşedinte al echipei de anchetă, vorbeşte alături de colegul său Marion Koopmans, expert în virusuri.

„Liliecii şi pangolinele sunt potenţiali candidaţi în procesul de transmitere a virusului, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu

Sars-Cov-2”, a declarat Prof. Liang Wannian. Potrivit declaraţiilor, virusul SARS-CoV-2 ar fi putut exista în alte regiuni, înainte de Wuhan.

UPDATE 12:05: Peter Ben Embarek, specialist al OMS în domeniul siguranţei alimentelor şi al bolilor animalelor şi preşedinte al echipei de anchetă, face primele declaraţii.

Acesta a precizat că, în acest moment, obiectivul studiului este să se afle dacă Covid-19 avea o „istorie anterioară” şi exista înainte de decembrie 2019.

Potrivit declaraţiilor, echipa de experţi a găsit dovezi ale unei circulaţii mai largi în afara pieţei Huanan din decembrie 2019.

„Această recentă investigaţie din Wuhan a descoperit informaţii noi, dar nu a schimbat dramatic imaginea focarului Covid-19”, a spus Peter Ben Embarek.

Declaraţii Liang Wannian, şeful panelului expert Covid-19 de la Comisia Naţională de Sănătate din China

Profesorul Liang Wannian susţine că piaţa Huanan din Wuhan a fost una dintre locaţiile în care a izbucnit Covid-19, dar transmiterea a avut loc şi în altă parte în Wuhan în acelaşi timp. Cu dovezile actuale, încă nu este posibil să se determine modul în care Sars-Cov-2 a fost transmis în piaţa Huanan.

„Potrivit literaturii relevante studiate, referitoare la cercetarea datelor, se sugerează circulaţia timpurie a Sars-Cov-2 din studii nepublicate care au precedat detectarea iniţială a cazurilor cu câteva săptămâni”, a precizat Profesorul Liang Wannian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratii,
experti,
investigatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.