Experţi: SUA trebuie să se reindustrializeze pentru a avea o economie mai inovatoare şi mai competitivă

Postat la 19 decembrie 2012 56 afişări

În SUA, administraţia condusă de preşedintele Barack Obama laudă de multă vreme potenţialul uzinelor americane de a oferi joburi stabile şi de calitate pentru clasa de mijloc, mai ales acum când economia are nevoie de ele cu disperare. Experţii spun că dezvoltarea industriei din Statele Unite ar mai avea un avantaj important în faţa concurenţei, crearea unei economii mai inovatoare, scrie The New York Times.

ot mai mulţi economişti, ingineri şi lideri de business avertizează că decimarea forţei de muncă din fabrici în ultimii 30 de ani a afectat mai mult decât Detroit, oraş cândva celebru pentru uzinele sale de automobile şi simbol al industrializării Americii, sau "Rust Belt", regiunea din nord-est care a devenit un cimitir al uzinelor după ce în anii '70 fusese o zonă economică importantă. Ei atenţionează că declinul industriei americane a slăbit capacitatea de inovare şi de dezvoltare pe termen lung a ţării. "Ne-am pierdut avantajul inovator în sector după sector pentru că nu mai producem nimic aici", afirmă Mitzi Montoya, decanul colegiului de tehnologie şi inovaţie de la Universitatea de Stat din Arizona.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
experti,
industrializare,
inovatie
/actualitate/experti-sua-trebuie-sa-se-reindustrializeze-pentru-a-avea-o-economie-mai-inovatoare-si-mai-competitiva-10401753
10401753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.