Experţi ONU inspectează armamentul confiscat pe o navă nord-coreeană în Panama

Postat la 14 august 2013 40 afişări

Experţi ONU au început marţi, în Panama, inspectarea armamentului confiscat în iulie pe o navă nord-coreeană, imobilizată după ce la bordul acesteia au fost descoperite rachete cubaneze nedeclarate, au anunţat autorităţile panameze.

Experţi ONU inspectează armamentul confiscat pe o navă nord-coreeană în Panama

 "Misiunea ONU se află în ţară şi a început să lucreze", a declarat pentru AFP ministrul panamez al Securităţii Jose Raul Molino.

"Pentru Panama, această problemă reprezintă un incident care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, ci nu un caz care să poată să fie soluţionat altfel decât prin această instanţă internaţională", a subliniat ministrul în continuare, citat într-un comunicat emis de ministerul său.

Trimişi la faţa locului până vineri, la solicitarea statului Panama, experţii urmează să prezinte ulterior un raport Comitetului pentru Sancţiuni, subordonat Consiliului de Securitate, care va decide, atunci, dacă este vorba despre o încălcare a regimului sancţiunilor cărora le este supus Phenianul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/experti-onu-inspecteaza-armamentul-confiscat-pe-o-nava-nord-coreeana-in-panama-11251958
11251958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.