EXODUL din partidele britanice: Parlamentarii demisionează pe capete şi se alătură formaţiunii care vrea să spargă Brexitul

Postat la 20 februarie 2019 208 afişări

Trei parlamentari britanici şi-au anunţat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, aceştia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist, conform BBC şi Reuters.

EXODUL din partidele britanice: Parlamentarii demisionează pe capete şi se alătură formaţiunii care vrea să spargă Brexitul

Cei trei parlamentari demisionari sunt Anna Soubry, Sarah Wollaston şi Heidi Allen. Cei trei i-au adresat o scrisoare premierului Theresa May, prin care îşi anunţă demisia din partid.

Parlamentarii pro-Uniunea Europeană sunt nemulţumiţi de modul în care premierul gestionează ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar şi consideră că procesul de Brexit „a redefinit Partidul Conservator şi a distrus toate eforturile de a-l moderniza”.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obţine aprobarea acordului Brexit.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
parlamentari,
partid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.