EximBank sprijină GFR pentru preluarea companiei de transport feroviar BDZ din Bulgaria

Postat la 12 iunie 2013 60 afişări

EximBank a aprobat recent un sprijin financiar destinat Grup Feroviar Român (GFR) în vederea cumpărării de către compania deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica a operatorului de transport feroviar de marfă BDZ din Bulgaria.

EximBank sprijină GFR pentru preluarea companiei de transport feroviar BDZ din Bulgaria

 "Banca de Export-Import a României - EximBank a aprobat recent un mix de produse pentru Grup Feroviar Român (GFR) în vederea achiziţionării de către a companie a BDZ Freight Services EOOD Bulgaria, compania naţionala de transport feroviar din ţara vecină. Ţinând cont, pe de o parte, de cadrul legal - Legea 96/2000 - potrivit căruia banca efectuează operaţiuni specifice de finanţare şi garantare pentru promovarea investiţiilor româneşti în străinătate, dar şi de strategia EximBank de susţinere a companiilor româneşti cu proiecte în afara ţării, a fost stabilit un parteneriat strategic cu Grup Feroviar Român pentru acordare de sprijin financiar în vederea achizitionării unor companii din afara României", se arată într-un comunicat transmis de EximBank, care nu menţionează ce cuprinde mixul de produse.

GFR, care participă şi la privatizarea CFR Marfă, a anunţat în luna februarie că a îndeplinit cerinţele de calificare şi a intrat pe lista scurtă pentru privatizarea companiei BDZ Cargo din Bulgaria

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eximbank-sprijina-gfr-pentru-preluarea-companiei-de-transport-feroviar-bdz-din-bulgaria-10958853
10958853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.