Exerciţii militare: China simulează lovirea unor „ţinte cheie" din Taiwan

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 aprilie 2023 38 afişări

Exerciţii militare: China simulează lovirea unor „ţinte cheie"  din Taiwan

China a simulat lovituri de precizie împotriva unor ţinte cheie din Taiwan şi din apele înconjurătoare în timpul celei de-a doua zile de exerciţii militare, potrivit BBC.

Exerciţiile, pe care Beijingul le-a numit un „avertisment sever" pentru insula autonomă, sunt un răspuns la vizita preşedintelui Taiwanului în SUA de săptămâna trecută.

În timp ce armata chineză a simulat o încercuire a insulei, SUA a îndemnat China să dea dovadă de reţinere.

Autorităţile din Taiwan au declarat că cel puţin 71 de avioane chinezeşti au zburat sâmbătă în jurul insulei. Potrivit acestora, 45 de avioane de război fie au trecut linia mediană a Strâmtorii Taiwan care reprezintă zona de demarcaţie neoficială dintre teritoriul taiwanez şi cel chinez, fie au zburat în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Nouă nave chinezeşti au fost reperate în apropierea insulei. Operaţiunea, denumită de Beijing „Joint Sword", va continua până luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
taiwan,
exercitii,
simulare,
militar,
lovire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.