EXCLUSIV - Noul sistem de despăgubire pentru case naţionalizate: Puncte de licitaţie sau bani eşalonaţi din 2017

Postat la 06 martie 2013 14 afişări

Foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 10% pe an din suma punctelor.

EXCLUSIV - Noul sistem de despăgubire pentru case naţionalizate: Puncte de licitaţie sau bani eşalonaţi din 2017

 Prevederea este inclusă în proiectul legii privind despăgubirile pentru imobilele naţionalizate, obţinut de MEDIAFAX.

Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, proiectul de lege, în vederea angajării răspunderii.

"Dispoziţiile Legii 10/2001 referitoare la restituirea în natură, cât şi la compensare cu alte bunuri sau servicii rămân aplicabile. În situaţia în care restituirea în natură nu mai este posibilă, despăgubirea se face prin compensarea cu puncte care vor fi valorificate. Cererile formulate potrivit Legii 10/2001 se soluţionează cu respectarea limitei de 50 hectare de proprietar deposedat, cu condiţia ca această suprafaţă să nu fi fost restituită prin aplicarea legilor fondului funciar", se arată în proiect.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
puncte,
despagubiri,
bani,
case nationalizate,
bunuri
/actualitate/exclusiv-noul-sistem-de-despagubire-pentru-case-nationalizate-puncte-de-licitatie-sau-bani-esalonati-din-2017-10644678
10644678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.