Excepţia de la regulă: Danezii sunt mai bogaţi decât în perioada pre-coronavirus, cu o avere de 763 de miliarde de euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 decembrie 2020 174 afişări

Excepţia de la regulă: Danezii sunt mai bogaţi decât în perioada pre-coronavirus, cu o avere de 763 de miliarde de euro

Averea totală a danezilor a depăşit nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19, transmite Bloomberg.

Gospodăriile au acumulat active financiare – în mare parte prin intermediul acţiunilor şi obligaţiunilor – de 5,66 trilioane de coroane, adică 763 de miliarde de euro în T3/2020, a declarat banca centrală din Copenhaga.

În ultimele două trimestre, averea danezilor a crescut cu 709 miliarde de coroane, depăşind cu mult declinul din T1 de 541 de miliarde de coroane daneze, perioadă în care criza a răvăşit pieţele financiare din Europa.

Banca centrală a declarat că averea totală a cetăţenilor va stabili un nou record în ultimele trei luni ale anului pe măsură ce pieţele continuă să crească, ceea ce ar trebui să şteargă efectele carantinei impuse de guvern în luna decembrie.

Averea medie a unei gospodării este de aproximativ 2 milioane de coroane daneze, însă cele mai multe familii se încadrează sub această sumă, spune banca centrală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.