Evaziune fiscală de 1 milion de euro, cu materiale de construcţii: percheziţii în Timiş şi Arad

Autor: Laura Buciu Postat la 12 iunie 2024 34 afişări

Poliţiştii fac percheziţii miercuri în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1 milion de euro. Descinderi la firme care activează în exploatarea agregatelor minerale, fabricarea betoanelor, dar şi în contabilitate.

Evaziune fiscală de 1 milion de euro, cu materiale de construcţii: percheziţii în Timiş şi Arad

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Percheziţiile au vizat şase locaţii din judeţul Timiş şi trei din Arad, respectiv sediile/punctele de lucru ale unor societăţi ce desfăşoară activităţi în domeniul exploatării agregatelor minerale, fabricarea betoanelor şi mortarelor, sediul unor societăţi de contabilitate, precum şi domiciliul unor persoane fizice - reprezentanţi ai acestora.

„În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă (documente de evidenţă contabilă în format letric şi electronic, contracte şi înscrisuri în legătură cu activitatea infracţională), precum şi 3 telefoane mobile şi 2 laptop-uri. Activitatea infracţională ar fi constat în înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor fictive sau nereale şi controlarea mai multor societăţi interpuse în circuitul evazionist direct sau prin intermediari, având ca scop creşterea cheltuielilor şi scăderea bazei impozabile, eludând astfel plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat”, transmite Poliţia Timiş.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările, în vederea administrării probatoriului, tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate şi recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evaziune,
percheziţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.