Europarlamentarul Victor Negrescu vine cu veşti bune: UE va aloca fonduri suplimentare pentru copii în valoare de 700 milioane de euro

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 octombrie 2021 34 afişări

Europarlamentarul Victor Negrescu vine cu veşti bune: UE va aloca fonduri suplimentare pentru copii în valoare de 700 milioane de euro

Europarlamentarul Victor Negrescu anunţă că Parlamentul European va aloca fonduri suplimentare pentru copii. Suma va fi inclusă în bugetul european la solicitarea eurodeputatului român făcută în numele Grupului S&D.

În cadrul reuniunii Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ al Grupului S&D privind bugetul pe anul 2022, a solicitat creşterea fondurilor pentru Garanţia Europeană pentru Copii.

Este vorba despre suma de 700 de milioane de euro care va fi inclusă în propunerea de buget european susţinută de Parlamentul European.

„Solicităm implementarea rapidă în 2022 a Garanţiei europene pentru copii, asigurându-ne astfel că niciun copil nu este lăsat în urmă şi nu suferă efectele negative ale pandemiei. Cererea noastră pentru o alocare suplimentară de 700 de milioane de euro pentru garanţia pentru copii reprezintă o realizare cheie a grupului nostru politic”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul social-democrat a propus şi o creştere de 2,7 miliarde de euro a bugetului faţă de propunerea Comisiei Europene.

Sumele suplimentare ar urma să fie folosite pentru lupta cu criza sanitară şi cu cea economică, dar şi pentru rezolvarea problemelor sociale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europarlamentar,
copii,
ue

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.