Europa, cuprinsa de isteria coletelor-capcana – cinci in Grecia, unul in Germania

Postat la 03 noiembrie 2010 17 afişări

Cinci ambasade din capitala Greciei au primit colete capcana, ieri, inregistrandu-se si o explozie la ambasada Elvetiei, care nu a facut insa victime. Alt colet suspect a fost detonat la Parlamentul grec. In acelasi timp, o patrula de politie din Atena a fost atacata cu focuri de arma.

Cinci colete capcana au fost trimise, ieri, la tot atatea ambasade din Grecia, unul dintre pachete provocand si o explozie de slaba intensitate. In jurul pranzului, ambasadele Elvetiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei si statului Chile au primit astfel de colete. Doar cel trimis la ambasada Elvetiei a explodat, dupa ce angajatii ambasadei aruncasera coletul in curte. Un barbat a fost arestat in apropierea ambasadei, imediat dupa deflagratie.

Tot ieri, o patrula de politie din Atena a fost vizata de focuri de arma. Fortele de ordine elene au neutralizat si un pachet suspect la ambasada Bulgariei, la doar o zi dupa descoperirea a patru colete-capcana adresate presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, si altor trei ambasade. Aceste evenimente intervin intr-un context social tensionat in Grecia, cu cateva zile inaintea unor alegeri locale cruciale pentru guvernul socialist aflat la putere, care a aplicat un program impopular de austeritate, pentru a diminua uriasa datorie a Greciei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/europa-cuprinsa-de-isteria-coletelor-capcana-cinci-in-grecia-unul-in-germania-7687054
7687054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.