Europa: Când ar putea fi atinsă imunitatea de turmă în lipsa vaccinului Johnson & Johnson

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 aprilie 2021 59 afişări

Europa: Când ar putea fi atinsă imunitatea de turmă în lipsa vaccinului Johnson & Johnson

Suspendarea vaccinului Johnson & Johnson ar putea îngreuna eforturile de imunizare din Uniunea Europeană cu peste două luni, conform datelor colectate de Airfinity, o companie de analize ştiinţifice cu sediul în Londra.

Iniţial, Airfinity estimase că 75% din populaţia UE va fi vaccinată până pe 30 septembrie, însă termenul ar putea fi extins până la începutul lunii decembrie în cazul în care vaccinul J&J se dovedeşte prea periculos pentru a putea fi utilizat.

Autorităţile sanitare din Statele Unite au recomandat săptămâna aceasta încetarea administrării serului J&J după ce şase femei cu vârste de până în 50 de ani au dezvoltat cheaguri de sânge, într-o nouă piedică pusă în faţa eforturilor de imunizare din.

Zilele trecute, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a renunţat definitiv la vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, mişcare lansată – de asemenea – pe fondul unor cheaguri de sânge în rândurile persoanelor care au primit dozele grupului anglo-suedez.

Până acum au fost administrate peste 100 de milioane de vaccinuri anti-coronavirus la nivelul Uniunii Europene, număr ce acoperă cu prima doză circa 16-17% din populaţia UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
uniunea europeana,
eforturi,
imunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.