Europa a ERUPT! Proteste fără precedent, zeci de mii de oameni în stradă, capitalele europene sunt răvăşite. Cum arată sărăcia în Franţa

Postat la 18 decembrie 2018 572 afişări

Boom-ul economic record din ultimii ani din Europa şi din alte părţi ale lumii a lăsat locul marii încetiniri, care pune presiune pe cei la care prosperitatea nou creată n-a ajuns sau acolo unde guvernele au investit mai mult în consolidarea propriei puteri.

Europa a ERUPT! Proteste fără precedent, zeci de mii de oameni în stradă, capitalele europene sunt răvăşite. Cum arată sărăcia în Franţa

În iunie, autorităţile de la Chişinău au reacţionat rapid, cedând, la presiunea protestelor şoferilor contra scumpirii benzinei şi motorinei. Benzina se scumpise cu 25% într-un an, în condiţiile în care Republica Moldova este considerată cea mai săracă ţară din Europa.

Pe 17 noiembrie are loc primul act al deja celebrelor proteste ale „vestelor galbene“ din Franţa, şi ele aprinse de scumpirea carburanţilor. Franţa nu este o naţiune săracă, însă boom-ul economic din ultimii ani i-a ocolit pe unii francezi, mai ales pe cei de la periferii. Weekendul trecut a marcat al cincilea episod al demonstraţiilor franceze, presărate cu scene violente şi perturbatoare. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
proteste,
franta,
europene,
oameni,
saracie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.