Pintea, despre spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă: S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii

Postat la 17 decembrie 2018 40 afişări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că s-a luat decizia suspendării activităţii secţiilor Chirurgie, Terapie Intensivă Bloc operator şi a spălătoriei din Spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă pe lenjeria şi în corpul unui pacient operat.

Pintea, despre spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă: S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii

„Ştiu că pacientul care a reclamat ceea ce se întâmplă în spital are dreptate. El are o infecţie asociată actului medical, se încadrează clar în definiţia de caz. Ea este contractată la 48 de ore după internare şi 28 de zile înainte de externare. Acolo S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii în Chirurgie, Terapie Intensivă Bloc operator, Spălătorie. Este temporară, DSP va verifica dacă măsurile impuse sunt implementate şi rezultate analizelor corespunzătoare”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o declaraţie de presă susţinută la Maternitatea Bucur.

 

Ministrul a subliniat că aceasta nu este singura problemă identificată la acea unitate spitalicească: „În decursul acestui an, Spitalul din Roşiori a avut mai multe secţii închise temporar tocmai pentru probe neconforme. Semn că acolo lucrurile nu sunt în regulă”.

 

Precizările vin după ce o bacterie extrem de periculoasă, piocianic, găsită pe lenjeria Spitalului din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a fost depistată şi în corpul unui pacient operat la această unitate medicală, unde personalul medical a fost acuzat că fumează în cabinete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.